GROEPEN

Het Zentrum biedt mensen de mogelijkheid om zich persoonlijk te ontwikkelen.
Dit kan door:
Meditatie.
Intuitieve ontwikkeling
Vrouwencirkel
Yin Yoga
Hatha Yoga

Meditatie – Brigitte Berkhout
Hoewel we uitzien naar geluk en vrede, zijn onze levens vol van verlies, spanning, ziekte, teleurstelling en verwarring. We compenseren dit door voor situaties weg te vluchten of een aangenaam wereldje te maken door meer te bezitten, meer te bereiken, meer te ervaren.
Door meditatie leren we dat hoe we ook proberen het leven onder controle te krijgen, er altijd verandering zal zijn. Hierdoor zullen we moeten zoeken naar andere manieren om geluk en vrede te vinden. Hoe aangenaam ons leven ook is, er zullen ook altijd onaangename situaties komen.
Vanaf september is er ook een meditatiegroep voor alleen mannen.
2x per maand dinsdag meditatiegroep
2x per maand donderdag meditatiegroep
(u krijgt de data bij aanmelding)

Intuitieve ontwikkeling – Bernadet Klumper
We beschikken allemaal over intuïtie, alleen zijn we ons er vaak niet of niet voldoende van bewust.
Onze intuïtie kan een goed hulpmiddel zijn in ons leven en kan ons helpen bij het maken van keuzes. Intuïtieve ontwikkeling leert ons vaardigheden om onze intuïtie bewust te gebruiken en ons in contact met onze intuïtieve vermogens en dus dichter bij onszelf te brengen.
Verstand en gevoel komen in evenwicht.
Worden wie je bent brengt je bij jouw kracht en je vermogen om op aarde je eigen werkelijkheid te creëren.
1e maandagavond 1x per maand
3e maandag 1x per maand
4e woensdag 1x per maand
(u krijgt de data bij aanmelding)

Vrouwencirkel – Brigitte Berkhout en Bernadet Klumper
Er bestaan wezens die zich net zo voelen als jij, die meemaken wat jij meemaakt, die een lichaam hebben als de jouwe en toch zo uniek zijn. Je ziet ze elke dag en toch zie je ze zo zelden: het zijn je medezusters, vrouwen zoals jij.
We zijn hier en tegenwoordig zo vervreemdt van elkaar. Ergens in de Westerse geschiedenis is de vrouw haar kracht kwijtgeraakt en vergeten of het is met geweld afgenomen. Elke vrouw draagt deze pijn in haar genen.
Nu is het tijd om de kracht te hervinden en te her-inneren. Door het eren van je vrouw-zijn, de maancyclus, je kracht en je kennis.
De vrouwencirkel komt bij elkaar rond volle maan.
U krijgt de data bij opgave

Yin Yoga en Poweryoga door Marijke Donkers
Yin Yoga is een jongere vorm van yoga, waarbij gewerkt wordt in rustige houdingen, die wat langer worden aangehouden.
Hierdoor wordt er gewerkt op dieperliggende lagen door het rekken van de lichaamsfascie. Hierdoor is het voor alle leeftijden geschikt en is het een mooie aanvulling op je andere sporten.
Doel is het zelfhelend vermogen te stimuleren.

Dinsdagavond van 18.30 uur tot 19.45 uur en 20.00 uur tot 21.15 uur Yin Yoga
Donderdagavond van 18.30 uur tot 19.45 uur Power Yoga en 20.00 uur tot 21.15 uur Yin Yoga
Vrijdag Yin Yoga van 9.00 tot 10.15 uur
Voor meer informatie en aanmelden: tel: 06 40859129
Of bij Het Zentrum 06 22778475 of via het aanmeldingsformulier

Hatha Yogadoor Anastasia Even
Hatha-yoga (हठ haṭha, योग yoga) is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het lichaam. In het Westen is het vooral deze vorm van yoga die bekendheid heeft gekregen, waardoor men vaak hatha-yoga bedoelt, wanneer men van yoga spreekt.

Hatha-yoga is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranayama). Hatha-yoga bestaat voornamelijk uit niet-bewegende asana’s. Meditatie is voor veel yogi’s een belangrijke afronding om de eenheid van lichaam en geest te voelen. In andere fysieke vormen van yoga, zoals ashtanga vinyasa yoga, worden de asana’s niet statisch maar juist bewegend uitgevoerd, vaak door verschillende asana’s in series achter elkaar uit te voeren. Hatha-yoga kent eveneens enkele series, waarvan de Zonnegroet de bekendste is.

In het Westen is hatha-yoga vooral een populair middel om te onthaasten of stress te verminderen. Daarnaast wordt aan de technieken ook een gunstig effect toegeschreven op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen en treedt er in het algemeen een versoepeling van het lichaam op. Het doel van hatha-yoga is in het Westen is daarom vooral het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden.